7 tipů, které vám po ránu dodají energii

Nemůžete se ráno vykulit z postele a chvíli vám trvá, než se proberete a začnete reagovat na okolní svět, Máte pocit, že už na začátku dne vůbec nic nestíháte? Pak je na čase s tím něco udělat. Vyměňte svá uspěchaná rána za chvíle plné svěží pohody, které vám pomohou úspěšně nastartovat další pracovní den.

Udělejte si dostatek času

Zní to jako otřepané klišé, ale bez toho to zkrátka nepůjde. Přestaňte posouvat budík o pět minut dopředu nebo ho nastavte na dřívější čas. Večer si připravte vše, co by vás ráno mohlo zdržet – nachystejte si oblečení do práce, připravte dětem svačiny do školy, nalijte vodu do rychlovarné konvice nebo nasypte cereálie do misky. I zdánlivá drobnost vám může pomoci. Klidná rána totiž znamenají více energie pro celý následující den.

Sklenice teplé vody

Po ránu potřebuje váš organismus nastartovat a nic mu neprospěje lépe než sklenice teplé vody doplněná podle chuti o pár kapek citrónu. Doplníte tekutiny a připravíte játra na brzké jídlo. Vodu pijte nalačno, nejméně 5-10 minut před snídaní.

Zpříjemněte si ranní hygienu

Čištění zubů a mytí obličeje je ráno zkrátka povinné. V koupelně díky tomu strávíme každý den přibližně 10-20 minut. Vytvořte si na mobilu mix písniček o přiměřené délce určený právě pro ranní hygienu. Hodí se energická hudba nebo taková, která ve vás vyvolá příjemné vzpomínky třeba na dobrý film. Hudebních sekvencí mějte v záloze více, abyste je mohli podle potřeby vystřídat.

Protáhněte se

Rozcvička v paprscích začínajícího dne se zdá být přežitkem z minulých dob, ale není tomu tak. Stačí vám deset minut, které tělo nastartují a připraví na stres pracovního dne. Možností je celá řada od obyčejného protahování přes jógový pozdrav slunci až několik cviků z populárních Pěti Tibeťanů. Pokud opravdu nestíháte, zacvičte si několikrát alespoň posilující cvik zvaný prkno (plank), při kterém zpevníte celé tělo a aktivujete tak všechny svaly najednou. Uvidíte, o kolik lepší bude vaše vykročení do nového dne.

Dopřejte si studenou sprchu

Se zdravým pohybem se neoddělitelně pojí i otužování. Namasírujte celé tělo hrubší žínkou nebo houbičkou a poté se osprchujte tak studenou vodou, jak jen snesete. I když to zní jako protimluv, vaše tělo se tak rychleji zahřeje a na chladném ranním vzduchu už se nebudete chvět jako osika.

Posnídejte zlehka

Snídaně by nám měla dodat energii na první čtvrtinu dne a zároveň by měla být rychlá a snadno stravitelná. Dobře se hodí například ovocný salát, cereálie s trochou mléka, celozrnné pečivo se sýrem, drůbeží šunkou nebo cottage a samozřejmě vajíčka, která připravíte za pár minut.

Vykročte s úsměvem

I když stále ještě nejste tak úplně fit a vzhůru, dejte si záležet na tom, aby vaše první kroky doprovázel úsměv. S úsměvem jde všechno lépe, jak se říká. I ranní cesta do práce.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here