Babské rady, které zatočí s blížící se migrénou

jak na migrénu

Ženské migrény jsou zdrojem mnoha zábavných i vyloženě trapných vtipů, faktem ale zůstává, že mnoha ženám komplikují život několikrát do měsíce. Někdy se objeví zčistajasna, ale jindy o sobě dávají vědět o něco dříve a dávají nám šanci začít proti nim bojovat jinak než s hrstí pilulek z rukou farmaceutických odborníků.

Deštivé ráno, návštěva hlučných příbuzných nebo důležitá firemní porada, to všechno se může stát spouštěčem úporné migrény, která ustoupí až po několika dnech. Jestliže se v podobné situaci ocitnete, připravte si k ruce několik přírodních léků, které dokáží s migrénou zatočit hned v zárodku.

Sklenice vody

Bolesti hlavy i migréna jsou často projevem dehydratace. Stačí se pár hodin nenapít a okamžitě je zle. Pokud si to včas uvědomíte, můžete vše ještě zachránit – stačí jedna nebo dvě sklenice vlažné vody.

TIP: Zvykněte si s sebou nosit malou láhev vody. V práci si ji postavte vedle monitoru nebo na jinou pracovní plochu a napijte se pokaždé, když o ni zavadíte pohledem. Lepší prevence dehydratace snad ani neexistuje.

Kozí mléko

Podle našich babiček je kozí mléko dobrou prevencí proti stresovým bolestem nebo bolestem z únavy. Dopřejte si hrnek kozího mléka před náročným dnem a pro jistotu ještě navečer. Koupíte ho v každém větším supermarketu.

Vůně máty

Máta podle lidových pověstí zahání zlé duchy a totéž dokáže i s migrénou. Důležitá je v tomto případě její vůně. Pokud nemáte po ruce zrovna květináč s čerstvými bylinkami, vsaďte na éterický olej nebo alespoň aroma ze žvýkaček nebo mátových bonbónů. Soustředěně inhalujte alespoň 5 minut.

Zázvor z orientální lékárny

Pro Indy je zázvor totéž jako pro nás heřmánek – účinná bylinka absolutně na všechno. Vyzkoušejte zázvorový čaj nebo v ústech rozkousejte kousek čerstvého kořene. Sice trochu pálí, ale od bolesti umí ulevit lépe než leckterá analgetika.

Kofein ano, ale ten čajový

Pití kávy se při bolestech hlavy nedoporučuje, ale kofein jako takový naopak při migréně pomáhá – roztahuje cévy a obaluje nervová zakončení. Dopřejte si ho v čaji (tady se ukrývá pod názvem thein), a to nejlépe v zeleném. Navíc jednou ranou doplníte i tolik potřebné tekutiny.

Ocet proti bolesti

K pití se nehodí, ale lokálně působí skvěle. Stačí pokapat vatový tampón obyčejným octem (ale poslouží jakýkoli) a přiložit ho tam, kde vás hlava nejvíce bolí. Po dvaceti minutách by se měla dostavit mírná úleva. Podle potřeby zopakujte.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here