S podzimními depresemi zatočí svíčky i třezalka

deprese

Chmurné nálady k podzimu patří jako motýl ke květině. Příroda se ukládá ke spánku a totéž trochu nadneseně žádá i po nás. Naštěstí existují účinné způsoby, které nám pomáhají se těmto stavům bránit. Stačí si jen vybrat ten, který nejlépe sedne zrovna vám.

Pohyb na čerstvém vzduchu

Sluneční světlo je prospěšné a nezáleží na tom, jestli se opírá do kůže plnou silou nebo jen nesměle poblikává skrz hradbu mraků. Ve spojení s aktivním pohybem je zaručeným všelékem. Nezáleží na tom, jestli se vydáte na dlouhou procházku, obléknete běžecké boty nebo ze sklepa vytáhnete polozapomenuté kolečkové brusle. Stačí půlhodinka denně a nános špatných emocí a každodenních problémů z vás spadne jako zázrakem.

Ve jménu tepla

Chumáče mlh jsou působivé, ale po několika dnech v nás nevyhnutelně začnou vyvolávat pocity chladu a úzkosti. Dovolte teplu, aby vás znovu vrátilo do formy a dovolilo vám zapomenout na nepřívětivé počasí venku. Horká koupel nebo sauna uvolní napnuté svaly, prokrví organismus a pot vyplaví škodlivé látky pryč z těla. Naordinujte si hrátky s teplem alespoň 3x do týdně a brzy uvidíte změnu.

V hřejivé záři svíček

Plamen v krbu odedávna symbolizuje teplo domova. Měkké světlo ohně zjemní atmosféru v místnosti, vyčistí vzduch a podle východních mistrů dokáže očistit i duši člověka. Svíčky umí to samé a snadno si je můžete vzít s sebou kamkoliv. Zapalte si svíčku se svou oblíbenou vůni při psaní e-mailů, mytí nádobí, sledování televize nebo třeba při rozhovoru s přáteli. Jen k večernímu odpočinku nad knihou si ji raději neberte, požárů od nehlídaného plamene vzniká každoročně několik desítek.

Třezalka – královna mezi bylinkami

Jestliže rádi pročítáte internetová fóra, určitě vám neunikl nejnovější hit určený proti podzimním depresím – třezalkový čaj. Třezalka tečkovaná je skutečně zázračná bylinka, které dokáže uklidnit rozjitřené nervy, očistit tělo od nežádoucích látek a stabilizovat zažívání. Ale i při dodržení doporučené denní dávky (2-3 šálky odvaru denně) může být nebezpečná. Urychluje totiž zažívání a díky tomu i účinek některých léků, jmenovitě třeba hormonální antikoncepce nebo antibiotik. Ovšem i pokud žádná léčiva neberete, neměla by doba užívání třezalky překročit 8 týdnů, kvůli možným vedlejším účinkům.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here