Proč používat bylinné masti?

bylinné masti

Jako u profláknutého mastičkáře to u vás může vypadat potom, co přijdete na kloub účinkům bylinkových mastí a mastiček. K dostání jich je spousta. Prakticky kopírují účinky bylinkových směsí pro vnitřní použití, liší se akorát způsobem své aplikace. Bylinkové masti umí ulevit od řady kosmetických i zdravotních problémů – léčí ekzémy, suchou a podrážděnou pokožku, vřídky, pupínky, záněty.

Výhody bylinkových mastí

V dnešní době chemicky připravovaných produktů se už jen málokdo ohlédne na úžasnou moc přírody. Ta nám kromě jiného nadělila i kouzelné bylinky, které léčí, aniž by vyvolávaly vedlejší nežádoucí účinky. Kromě čajů, tinktur a odvarů jsou k dostání i bylinkové masti pro vnější použití. Ty, s ohledem na bylinku, ze které jsou vyrobeny, mají celou řadu léčivých účinků. Působí antisepticky, hojivě, zklidňují, zvláčňují, přinášejí pocit úlevy. Velkou výhodou je jejich 100% přírodnost. Většina bylinkových mastí je vyrobená z přírodního sádla nebo vazelíny a z konkrétní bylinky nebo bylinkové směsi. Prakticky v těchto mastičkách nenajdete chemické konzervanty ani jiné přidané látky.

Dalším nesporným plusem je vysoká účinnost bylinkových mastí, která je způsobená vysokou koncentrací léčivých složek. V jiných kosmetických přípravcích na chemické bázi třeba také najdete stopy bylinek, ale už v menším množství.

K zahození není ani poměrně nízká cena bylinkových mastí. Ve srovnání s jinými kosmetickými přípravky je opravdu minimální.

Jaké bylinkové masti existují?

Prakticky z každé bylinky si můžete pořídit i bylinkovou mast. Zpracování bylinek do bylinných mastí je velice rozšířené, a proto se nemusíte bát, že byste na tu či onu bylinku ve formě masti nenarazili. Na opruzeniny si můžete pořídit mast šalvějovou. K vypnutí pleti a jejímu mladšímu vzhledu vám dopomůže mast svízelová. Ochranné, regenerační a zklidňující účinky má měsíčková mast. Na spáleniny pak nejlépe zaúčinkuje mast z heřmánku.

Jak si vyrobit bylinkovou mast doma?

Bylinkovou mast můžete sehnat u nás, jinde v lékárně nebo na internetu, vyrobit si ji však můžete i sami doma. Co k tomu potřebujete? Nesolené sádlo (lze i vyškvařit doma na plotně), čistou vazelínu nebo kokosový olej. Potom bylinku či bylinkovou směs, ze které chcete mast vyrobit a krabičku či lahvičku (seženete v lékárně nebo použijete zavírací krabičku od jiného produktu).

Jaký je postup? Sádlo, kokosový olej či vazelínu rozehřejete na ohni, přidáte bylinky, povaříte a necháte vychladnout. Celý proces můžete (ale nemusíte) ještě jednou zopakovat. Vychladlou (ale ne ztuhlou) směs potom přes sítko přesedíte a naplníte do připravené lahvičky. Lahvičku doporučujeme opatřit štítkem a uchovávat v chladu.

Doma připravená bylinková mast může být hezkým dárkem pro vaše blízké, ostatně i ta kupovaná.

Bylinková mast jako hezký dárek

Také už nevíte, čím byste potěšili vaše blízké, když k nim jdete na návštěvu? Místo obvyklé bonboniéry jim přineste praktickou bylinkovou mast. Uvidíte, že potěší. Především senioři budou nadšeni, když jim místo potravinářského balíčku darujete balíček z bylinných produktů – směs čajů, tinktur a bylinkových mastí určitě využijí.

Chcete vědět více? www.cestabylin.cz 


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here