Co je to intolerance laktózy a jak ji řešit?

intolerance laktozy

Různých zdravotních problémů se může u dětí objevovat více než dost. Jedním z nich je určitě takzvaná intolerance laktózy. Že není výjimečná potvrzuje i fakt, že se může objevit až u 25 procent kojenců. Společně se podíváme na to, jak se projevuje, stejně jako na to, jak ji řešit.

Co je to intolerance laktózy?

Jak už napovídá sám název, jedná se o zdravotní problém, který souvisí právě s laktózou a s jejím trávením. Jelikož dětský organismus ještě nemusí být dokonale vyvinutý, může mít s trávením této látky problém. Detailní informace se lze dočíst na webu Detskekoliky.cz. Zde zjistíte i fakta o tom, kde všude se dnes laktóza nachází. A nutno říci, že je to látka všudypřítomná v mléce a mléčných výrobcích.

Jak se problémy projevují?

Projevů je mnoho a rozhodně nejsou nijak příjemné. Právě naopak. Dětský organismus má s laktózou poměrně velký problém a tak ho dává najevo. I proto jako rodič celkem jistě a jednoduše zjistíte, že něco není v pořádku. Mezi hlavní projevy patří:

  • Bolesti břicha přecházející až v křeče
  • Řídká stolice až velký průjem
  • Velká plynatost a nadýmání

Pokud se dané problémy objeví, je samozřejmě vhodné neváhat a zajít k lékaři, který dokáže určit správnou diagnózu a původce problémů.

Jak léčit?

Existuje pomoc? Samozřejmě ano. A nemusí být spojená jenom s tím, že je laktóza z jídelníčku dítěte vytlačena. Mnohem lepší volbou je držet se současného stravování, a do jídla přidávat enzym, který nese označení laktáza. Když se objeví intolerance laktózy, je doporučovanou pomocí. Ten dokáže zajistit, že v dětském organismu budou probíhat všechny potřebné procesy a laktóza bude štěpena a trávena. A to vše do doby, než problémy v dětském těle sami odezní a váš potomek už zvládne dané trávení samostatně. Tím zároveň říkáme, že tento zdravotní problém není trval a u většiny dětí postupem času odezní.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here