Kde se na dovolené zdravě a výborně najíte?

zdravé jídlo

Plánování dovolené zabere nějaký ten čas. Ten většinou strávíme vyhledáváním informací o konkrétní destinaci a dostupných službách. Pokud ale patříte mezi gurmány, bude vás pochopitelně zajímat i místní gastronomie a zda je v ceně zájezdu zahrnuta i strava. Na jaké pokrmy se můžete těšit v oblíbených turistických destinacích?

Řecko a jeho typická středomořská kuchyně

Zdravé a lehké pokrmy řecké kuchyně jsou pro letní měsíce ideální, připravují se totiž z kvalitních surovin a jsou plné skvělých chutí. Pokud se chystáte do Řecka na dovolenou, budete volit mezi zájezdy s jídlem (snídaně, polopenze, nebo dokonce all inclusive) a bez stravy. V Řecku se varianty bez stravy vůbec nemusíte bát. Navštěvovat místní taverny může být totiž skvělou volbou, a to z toho důvodu, že budete ochutnat vyhlášené místní speciality, jako je např. gyros, tzatziki, souvlaki, moussaka apod.

V Řecku se spousta pokrmů připravuje na panenském olivovém oleji a rozhodně se nešetří čerstvou zeleninou, jogurtem, kvalitním masem či rybami. Milovníci gastronomických specialit si zde zajisté přijdou na své.
TIP: Vyberte si leteckou dovolenou od spolehlivé cestovní kanceláře a ochutnejte vyhlášené pokrmy středomořské gastronomie!

Bulharsko láká na své speciality

Bulharsko patří k velmi oblíbeným dovolenkovým destinacím a je známé také jako země skvělého jídla. Kromě skvělých pláží a jedinečné přírody si zde můžeme vychutnat i perfektní gastronomické speciality. V Bulharsku je teplé podnebí, díky kterému je zde k dispozici nepřeberné množství druhů ovoce, zeleniny či bylinek. Mezi vyhlášenou bylinku, která se v Bulharsku pěstuje, patří například saturejka. Právě kvalitní suroviny a lehká strava může přispět k tomu, abyste si užili dovolenou zdravě a po návratu se cítili mnohem lépe.

V Bulharsku můžete ochutnat například pokrm sarmi, což jsou plněné zelné listy. A jaký je typický bulharský pokrm? Třeba taková studená okurková polévka s koprem, která je vážně výtečná. A zapomenout nesmíme ani na oblíbené koláče z filo těsta.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here