Jak ochránit pleť před mrazem

ochrana pleti před mrazem

Studené počasí a štiplavý mráz mají na naši pleť negativní dopad. Zimní měsíce, během kterých pokožku vystavujeme nepříznivému počasí, způsobují stárnutí kůže, pleť je pocitově hrubší, vrásčitější a tvoří se na ní šupinky. Opakovaný pobyt ve vlhkém a mrazivém počasí, stejně jako vystavování pleti větru mají podobný vliv jako suchý vzduch – pokožka se díky nim stává náchylnější, citlivější a ztrácí potřebné napětí. Jak tedy o pleť pečovat v zimě, abychom jí dopřáli co možná nejlepší péči?

Proč je naše pleť v zimě tak náchylná?

Za všechno může častá změna teplot. Během topné sezony je pleť vystavována pobytu v přehřátých místnostech – když vyjdete ven, hrozí její poškození. A takhle je to během dne několikrát a stále dokola. Pleť může popraskat, vysušit se a působit napjatě.

Jak pleť v zimě ochránit?

Nikdo z nás si nepřeje mít pleť na dotek hrubou, vysušenou a plnou šupinek, které vypadají nevzhledně. Proto je určitě dobré vědět, jak se během zimních měsíců o pokožku správně postarat a nabídnout jí to nejlepší. I my pro vás máme několik tipů, s jejichž pomocí vaši pleť ochráníte před negativním vlivem větru a mrazu.

·         Důležitá je hydratace

Ze všeho nejdůležitější je pleť pravidelně hydratovat. Doporučujeme vybírat vyživující krémy, které v sobě obsahují vitamíny, aramidy, panthenol a další ochranné látky. Na noc určitě můžete pleti dopřát pořádnou dávku hutnějšího a mastnějšího krému.

Pozor ale na dny, kdy bude venku pořádný mínus. V takovém případě nenanášejte na pokožku krémy s vysokým obsahem vody – odpařování vody ochlazuje pleť a zvyšuje riziko poškození. Raději sáhněte po krému s obsahem másla, který je hutný.

·         Správná volba make-upu

Pakliže jste zvyklé se líčit a používat make-up, měli byste vědět, že je na zimní měsíce dobré zvolit mastnější variantu. Ten na vaší pleti vytvoří jakýsi ochranný štít, jenž pokožku ochrání před škodlivinami. Pod make-up nezapomínejte nanášet podkladovou bázi.

·         Vhodné odličování

Během zimních měsíců není rozumné používat k odličování pleti přípravky s obsahem alkoholu – ty pokožku ještě více vysušují, což je zbytečné a nežádoucí. Raději si pořiďte pleťové mléko, které je pro studené období mnohem vhodnější.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here