Mýty o józe, co je a není pravda

mýty o józe

Lidé v dnešní době si mohou myslet spoustu věcí, které ani nemusí být pravda. S tím souvisí také mylné názory na cvičení jógy. Lidé cvičí jógu po celém světě. A my se teď podíváme na některé nepravdy, které by si lidé o józe mohli myslet.

1. Jógu mohou cvičit jen ti, kteří jsou dostatečně flexibilní

Tohle určitě není pravda. Nemusíte být úplně flexibilní. Pokud máte problémy s tím, udělat některou ásanu, pak vždycky existují různé jógové pomůcky, jako jsou např. jóga bloky, které vám s tímto problémem pomohou.

2. Jóga je jen pro mladé lidi

Jógu cvičí spoustu lidí. Mohou to být jak děti, tak i dospívající nebo lidé staršího věku. Existuje mnoho jogínů, kteří mají již kolem devadesáti let a na své první lekci jógy byli v šedesáti. Letos jsem chodila na kurzy jógy a jednou jsme měli náhradní cvičitelku, kterou byla asi šedesátiletá paní.

3. Jóga je nudná

100 lidí, 100 chutí. Každému vyhovuje něco jiného a ne všem, se bude jóga zamlouvat. Někomu se může zdát jóga nudná a někomu zase báječná a energetická. Může to být také tím, na jaký typ jógy se zaměříte.

4. Jóga je pouze pro ženy

Je pravda, že tomuto cvičení se věnují převážně ženy, každopádně to není tak, že by si jógu nemohl zacvičit i muž. Já jsem na svém prvním kurzu jógy měla instruktora a nebyl v tom žádný rozdíl. Dále také existuje speciální jóga pro muže, která se nazývá Broga.

5. Jóga je druh náboženství

Jóga není náboženství. Je to filosofie, cesta, životní styl..Každý si pod jógou představí něco jiného.

6. Jógou zhubnete

Tak tohle taky není až taková pravda. Ano, něco málo asi shodíte, ale jistě to není nic radikálního. Jóga je spíše na protažení svalů, na posílení svalů a na formování vaší postavy.

Věřím, že pro ty, kteří s jógou teprve chtějí začít je tento článek alespoň trochu motivující. A pro ty, kteří si jednu z těchto 6 věcí mysleli, je článek důkazem toho, že to nemusí být pravda.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here