Kdy a proč věnovat větší pozornost mateřským znaménkům?

mateřské znaménko

Mateřské znaménko může být na první pohled velice nepodstatným flíčkem na našem těle. Zatímco někdy nás krášlí – tak zvané znaménka krásy ozvláštňují a tudíž i zkrášlují především obličejovou část, jindy jsou nám na obtíž. To když nám znaménko překáží při běžných činnostech jako je oblékání nebo česání. V některých případech jsou mateřská znaménka  dokonce i otázkou života a smrti. Kdy a proč  jim věnovat větší pozornost?

Nepěkné znaménko musí pryč

Nejčastějším důvodem k odstranění znamének je estetický důvod.  Ten řeší zájemce o odstranění zejména tehdy, když se znaménko nachází na viditelné části těla – zejména na obličeji, kde kazí celkový vzhled. Divili byste se, jak se rysy v obličeji po odstranění nevzhledného a velkého znaménka celkově zjemní a dotyčný doslova zkrásní. Avšak ne vždy odstraňujeme znaménka jen z estetického důvodu, nýbrž i z důvodu zcela praktického. K odstranění mateřských znamének může dojít tehdy, když nám znaménka vadí. Třeba si i vy své znaménko nechtěně rozškrábáte hřebenem nebo během nošení oblečení.  Tehdy je odstranění znaménka na místě. A nebojte se, celková procedura nezabere hodně času, a proto si pro ni najdete místečko i ve vašem velmi vytíženém diáři.

Může znaménko ohrozit váš život?

Někdy může být na první pohled neškodné znaménko až život ohrožující a to v případě, že je zhoubné. Před každou procedurou odstranění znamének je proto  potřeba podstoupit dermotoskopii, která zjistí, zda je znaménko zhoubné či nikoliv. Teprve podle výsledků se pokračuje v zákroku odstranění znaménka.  A jak poznat, že je se znaménkem něco v nepořádku? Nezdravá znaménka, která mohou signalizovat rakovinu kůže mají průměr větší než 5 mm, jsou nerovnoměrná a mění se jak tvarově, tak i barvou. Často taková znaménka také svědí, krvácejí a dokonce i bolí. Taková znaménka potřebují okamžitou kontrolu.

A co vaše mateřská znaménka? Nepotřebují pohled odborníka?


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here