Jak probíhá darování spermatu?

darování spermatu

Darování spermatu se na první pohled jeví jako mnohem příjemnější než darování vajíček. Zájemci se přesto musí smířit s tím, že je čeká několik překážek. Jak si s nimi poradí, je čistě individuální. Na co byste se měli připravit vy? Podrobnosti o darování spermatu se dočtete v tomto článku.

Peníze za něco, co děláte běžně

Darování spermatu budí dojem, že jde o „peníze zadarmo“. Respektive za něco, co muž dělá tak jako tak již od rané puberty. Jenomže zdání klame – jde o mnohem složitější proces, který začíná kontaktováním vybrané kliniky, na což mohou ostýchavější jedinci narazit. Sestřičky jsou si naštěstí studu většiny zájemců vědomy a snaží se o stručný a maximálně vstřícný hovor. Před termínem odběru je doporučena několikadenní sexuální abstinence.

Sítem projdou jen zdraví jedinci

Za jednu dávku spermatu nabízí IVF Praha kolem 500 až 1000 korun. Zájemce se však stane dárcem až v momentě, kdy se prokáže, že jeho sperma vyhovuje poměrně přísným normám. Nejde pouze o spermiogram, jak si většina lidí myslí, ale také o genetické a krevní testy. Lékaři posuzují množství faktorů, tedy nejen rychlost spermií – roli hraje i jejich tvar a počet. K odběru se samozřejmě nedostanou muži, kteří neprošli genetickým testem či mají pohlavně přenosnou nemoc.

Vyhovující dárci mohou darovat až 10 vzorků, ale většina se na odběr dostaví méně krát. Najdou se však i tací, kteří naopak navštěvují několik různých klinik.

Co následuje poté?

Posledním krokem je samotné darování spermatu. Až na dárce přijde řada, sestřička mu předá kelímek a nasměruje ho do menší místnosti s několika erotickými časopisy či televizorem a DVD přehrávačem. Po „odběru“ stačí zaklepat na ordinaci a odevzdat vzorek. Zda jsou spermie vyhovující pro umělé oplodnění, ukážou až výsledky testů.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here