Co jsou to hemoroidy a jak je vyléčit?

hemeroidy

Říká se, že lidstvo je rozděleno na dvě skupiny. Na ty, co mají hemoroidy a na ty, kteří je mít teprve budou. I když se toto onemocnění týká nejvíce žen v těhotenství a po porodu, postiženi mohou být i muži. Ke tvorbě hemoroidů přispívá sedavé zaměstnání, nevhodná strava, i mnoho dalších aspektů. Co přesně hemoroidy jsou a jak je poznáte? Dají se léčit doma, nebo musíte k lékaři? S tím vám poradíme v dnešním článku.

Sedí se vám špatně? Možná máte hemoroidy!

Hemoroidy může signalizovat svědění a pálení v oblasti konečníku, nepohodlné a bolestivé sezení a velmi bolestivé vylučování. Dělí se na vnější a vnitřní. Vnější hemoroidy vyhřeznou z konečníku ven a vytvoří se rudé a citlivé uzlíky. Mohou někdy i krvácet. Vnitřní hemoroidy se projevují o něco méně bolestivě a první podezření na ně může přinést krev při stolici.

Kdy a jak hemoroidy léčit doma?

Hemoroidy jsou bolestivé a nepříjemné, ale dají se léčit i v domácím prostředí. Ne vždy to znamená, že musíte hned běžet lékaři a potupně mu ukazovat intimní místa. Léčba hemoroidů je různá. Účinné jsou sedací koupele, kdy do vany s teplou vodou přidáte dubovou kůru a necháte ji louhovat.

hemeroidy

Na hemoroidy, které vyhřezly z konečníku ven, je ideální mast, nebo čípky. Mastí je dnes na trhu velké množství, ale mezi nejosvědčenější patří Faktu mast, která má i násadku, již můžete zavést do konečníku a mast aplikovat uvnitř. Ideální je v kombinaci s čípky stejné značky.

Při nanášení masti na postižená místa zatlačujte hemoroidy do konečníku prstem. Použít můžete i teplý proud vody při sprchování. Faktu čípky doporučujeme ve chvíli, kdy potřebujete zaléčit hemoroidy opravdu rychle.

Někdy je nutné vydat se s hemoroidy k lékaři

I když se hemoroidy dají dobře léčit doma, někdy se návštěvě lékaře nevyhnete. Rozhodně byste se měli nechat vyšetřit ve chvíli, kdy krvácíte z konečníku. Tento problém sice mohou způsobovat hemoroidy, zároveň však krev může signalizovat i vážnější onemocnění.

Kdy ještě je lepší navštívit lékaře? Když hemoroidy nejdou zatlačit zpět do konečníku, a když se opakovaně vrací. Pak je možné nechat je odstranit operativně. Tento zákrok je sice stejně jako celé onemocnění nepříjemný a bolestivý, přinese však kýžený klid.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here