Naučte se v zimě pečovat o pleť, aby vypadala stejně zdravě jako po zbytek roku

bioderma

Zatímco my si během zimních měsíců užíváme sněhových radovánek, naše pokožka trpí a nemůže se dočkat, až venkovní teploty opět vystoupají k přijatelnějším teplotám. Možná jste její volání o pomoc zaznamenali – často vás svědí, tvoří se na ní šupinky a je celkově citlivější než po zbytek roku. Nepanikařte, jen se smiřte s faktem, že patříte k nemalé části populace, kterou v průběhu chladnější části roku trápí nadměrné vysoušení. Nepříjemným pocitům naštěstí předejdete poměrně snadno. Stačí se držet následujících tipů.

Proč je zima pro pokožku kritická?

Nedokážete si vysvětlit, proč je vaše pokožka v zimě suchá, když se vás jindy svědění, pnutí a další typické příznaky netýkají? Vysvětlení je nasnadě: kombinace suchého vzduchu s nízkými teplotami napomáhá k rychlejší dehydrataci. Tělo se před zimou brání zpomalením cirkulace krve a kůže produkuje méně mazu než obvykle. Ten přitom v pokožce zadržuje vodu – jeho menší množství je proto logicky provázeno rychlejším vysoušením. K dalším faktorům, které mají na stav pokožky negativní vliv, patří časté přechody z teplého do chladného prostředí.

Soubor uvedených činitelů pokožku namáhá, dráždí a v konečném důsledku způsobuje vysoušení či tvorbu drobných prasklin. Zvýšená pozornost je proto v zimě velmi důležitá a u senzitivnějších jedinců dokonce nezbytná.

Zaostřeno na obličej a ruce

Některé oblasti si zaslouží ještě o něco důkladnější péči než zbytek těla. Zima nejvíce ohrožuje pokožku na obličeji a rukou – obojí je vhodné průběžně hydratovat krémem na suchou pleť. Kvalitní kosmetika pokožku zvláčňuje, zabraňuje bolestivému praskání a slouží jako prevence tvorby červených flíčků, které se mohou na tváři vyskytovat při přechodech z mrazu do vyhřáté místnosti.

K nejlépe hodnoceným krémům patří Atoderm od Biodermy. Nyní je k dostání za zvýhodněnou cenu ve dvojitém balení.

bioderma

Odpusťte si horké koupele

Znáte snad něco příjemnějšího než nekonečnou relaxaci ve vyhřáté vaně? Suchá pokožka to vidí jinak – horká voda ji škodí, protože narušuje přirozenou ochrannou vrstvu. Budete-li si lázeň dopřávat pravidelně, kůže se začne napínat, svědět a šupinatět. Preferujte proto rychlou, a pokud možno studenou sprchu, která zdraví skutečně prospívá.

Nepřetápějte

Když venku uhodí mrazy, máme tendenci šroubovat teplotu v domácnosti na mnohem vyšší hodnoty než obvykle. Přetápění na 23-25 °C se v poslední době stalo jakýmsi českým folklórem a výjimku tvoří snad jen lidé, kteří za teplo nechtějí utrácet. Kromě toho, že šetří peníze, prospívají i zdraví – vytápění na vyšší teploty vede k nadměrnému vysoušení vzduchu. A ten, jak známo, pokožce rozhodně nedělá dobře.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here