Home STYL Jak vybrat správného kouče? Pro každého je důležité něco jiného

Jak vybrat správného kouče? Pro každého je důležité něco jiného

by redakce
lidé

Zvažovali jste, že byste oslovili kouče a vyzkoušeli jeho služby? Skvěle, gratulujeme k takovému rozhodnutí. Dobře zvolený kouč vám může pomoci přiblížit se na dosah svým cílům, poznat své vlastní silné a slabé stránky a nezatěžovat se věcmi, které nemůžete změnit. Jak ale vybrat kouče, který vám skutečně pomůže? Existují nějaká kritéria?

Odbornost

V prvé řadě je třeba ověřit si, že váš vybraný kouč má nějaké vzdělání ve svém oboru. Obecně se může jednat o dva typy certifikátů. Buď má Osvědčení od Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy České republiky nebo disponuje Mezinárodním certifikátem ICF – International Coach Federation. Pokud je sám kouč na svých webových stránkách nezmiňuje, požádejte jej, aby vám svou kvalifikaci doložil. Budete mít jistotu, že mluvíte s někým, kdo své práci skutečně rozumí. Vybrat kouče Praha můžete tedy především dle toho, co o něm najdete na jeho oficiálních stránkách a také dle recenzí jeho klientů.

První setkání

Pokud si stále nejste jisti, hodně napoví první setkání. To bývá většinou neplacené a jde spíše o vzájemné seznámí a domluvu na další spolupráci. Nebojte se na všechno vyptat. Důležitý je samozřejmě i váš první dojem a pocity, které při komunikaci s daným člověkem máte. Měl by vám být sympatický a měli byste k němu mít důvěru.

Osobní sympatie

Kouč je profesionál a měl by být schopen vyjít vstříc každému klientovi. Neznamená to však, že si dva lidé vždy stoprocentně sednou. Může jít i jen o to, že máte třeba úplně jiný životní styl a náhled na život a kouč vám prostě nedokáže dobře porozumět. V takovém případě je zcela na místě pohlédnout se po někom jiném. Přihlaste se na koučink Praha a pokud vám to nebude vyhovovat, jednoduše spolupráci ukončíte. Nikdo se na vás nebude zlobit. Vyberte si někoho sympatického a důvěryhodného, ale i někoho s kým se vám prostě „jen“ dobře povídá.

You may also like

Leave a Comment