Home RADY A TIPY Posílení imunity v zimě? Načerpat vitamín D můžete u moře!

Posílení imunity v zimě? Načerpat vitamín D můžete u moře!

by redakce
moře

Nehledě na pandemii koronaviru je možné cestovat do oblíbených zimních přímořských letovisek, která nabízejí relax, ale i posílení imunity. Načerpat vitamíny můžete nejen ze zdravé stravy, ale také ze sluníčka. Navíc v turisticky navštěvovaných lokalitách nejsou zavedena omezení, která by běžnému cestovateli znemožnila pobyt. A kam v zimě vyrazit z Prahy za sluníčkem? Lákavé jsou Kanárské ostrovy, Spojené arabské emiráty nebo Omán.

Jarní ovzduší na Kanárech

Kam v zimě za procházkami, wellness procedurami nebo příjemnou španělskou pohostinností? Jednoznačně na Kanárské ostrovy, které jsou známé celoročně příjemnými teplotami. V zimě můžete čekat teploty okolo 20-22 °C, které můžete využít k doplnění tolik potřebného vitamínu D a posílení fyzičky během dlouhých procházek nebo nordic walkingu v horách. V těch ale může být chladněji, proto si nezapomeňte přibalit teplé a nepromokavé oblečení. Samozřejmě si zajistěte také cestovní pojištění online, abyste měli jistotu klidné dovolené.

Vánoční svátky ve Spojených arabských emirátech

Být během několika málo hodin v ráji luxusu? Vánoční svátky a lednové pochmurné dny jsou jako stvořené pro výlet do Spojených arabských emirátů, kde se v této sezóně pohybují teploty okolo 25 °C, což je ideální na slunění. Nadto si můžete užít nákupy v největších a nejluxusnějších obchodních centrech, navštívit nejúžasnější podmořský svět na světě nebo vyzkoušet exotické lyžování na písku. Ve všech případech je dobré se pojistit kvalitním pojištěním, které řešení cestovní pojištění a covid zároveň.

počítač

Vyzkoušejte orientální ománskou kuchyni

Dalším skvělým tipem na zimní dovolenou, kde můžete načerpat síly i dostatek vitamínu D, je orientální Omán s teplotami 23-25 °C. Nalákat se můžete nechat na tyrkysové vody Indického oceánu, kde lze pozorovat delfíny, relaxovat na běloskvoucích plážích a nechat odpočinout tělo i mysl. Navíc můžete vyzkoušet skvělou orientální ománskou kuchyni, které vévodí maso pečené v podzemní peci doplněné o šafránovou rýži nebo milovníci ryb ocení jídlo s treskou mashuai. Ománci si ale potrpí také na výborné dezerty podávané s tradiční kávou, které nezapomeňte okusit.

You may also like

Leave a Comment